De door Alphoto georganiseerde fotowedstrijd Mijn Mooiste Plekje in Alphen aan den Rijn is gewonnen door Hans Bakker. Hij kreeg 29 van de 30 te behalen punten met een foto van de Alphense hefbrug in avondlicht. Het was de belichting, het bijzondere standpunt en de lijnvoering die de jury overtuigde. Bakker ontving € 200 aan waardebonnen van de MediaMarkt.

 

De tweede prijs was voor Peter van den Wijngaard uit Koudekerk met een bijzondere opname van het kunstwerk De Tol aan de Laan der Continenten. Hij fotografeerde de tol van onderaf waardoor het kunstwerk fraai afsteekt tegen een blauwe lucht met kleine witte wolkjes. De prijs bestond uit een waardebon van € 100.

John Wiersma stond letterlijk met zijn benen in het water toen hij onder de nieuwe Maximabrug zijn foto maakte die de derde prijs (waardebon van € 50) won. De gesplitste opritten wijken daardoor mooi naar de uithoeken van de foto.

Eervolle vermeldingen waren er voor Jordan Blaauw met een foto van kale boomstammen in mysterieus licht, voor Paul van Deurse voor een foto van bliksemschichten achter korenmolden De Eendracht en voor Manon Brugman voor een foto van een dampend rietveld in ochtendlicht in het Zegerslootgebied

Voor de fotowedstrijd, die fotoclub Alphoto organiseerde in samenwerking met de MediaMarkt, waren bijna 130 foto's ingestuurd door ongeveer 60 fotografen.

De foto's zijn vooral beoordeeld op originaliteit en creativiteit door een jury die bestond uit Toob Alers, directeur van reclame- en mediabureau Buro Toob in Alphen, Franka Pieterse, fotograaf en fotospecialist bij de Media Markt en Henk Langerak onafhankelijk fotograaf en coördinator exposities en wedstrijden van fotoclub Alphoto.

Aan de wedstrijd konden alle inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn meedoen, dus ook bewoners van Aarlanderveen, Zwammerdam, Boskoop, Hazerswoude, Koudekerk aan den Rijn en Benthuizen.

Hans Bakker

Peter van den Wijngaard

John Wiersma

Mijn mooiste plekje in Alphen aan den Rijn

Rechtermuisknop uitschakelen